De historie achter Romcaffé

De historie achter Romcaffé

Ruim negentig jaar geleden begon Elio Romagnioli zijn zoektocht naar de perfecte espresso in Macerata, Italië. Hij opende er een paar koffiebarretjes, maar door de Tweede Wereldoorlog moest hij zijn activiteiten staken. Na de oorlog pakte hij zijn passie weer op en in de jaren vijftig en zestig groeide Romcaffé uit tot een groot succes, dankzij nieuwe productiemethodes en het cultiveren van een nieuwe koffieplant.

Elio noemde zijn koffie "het groene goud" en geloofde in zijn formule. Diezelfde principes gelden nog steeds, want de familie Romagnoli houdt het bedrijf al generaties lang in handen. De kleinzoon, die ook Elio heet, is de huidige directeur en leert de kneepjes van het vak al sinds zijn vijftiende. Zo blijft de unieke smaak van Romcaffé, of zoals ze in Italië zeggen: "il sapore che rimane" (de smaak die blijft), behouden.

Het assortiment

Romcaffé biedt verschillende blends die aansluiten op diverse smaakprofielen.

  • Miscela Gold: Klassieke, donker gebrande melange met een romige smaak. De afdronk heeft hints van karamel en kruiden.
  • Miscela Bio: Intense, donker gebrande blend met een lange, bittere afdronk. Perfect voor liefhebbers van een krachtig shot.
  • Miscela Bianca: Gemaakt van 100% Robusta bonen voor een krachtige, donker gebrande smaak.
  • Miscela Espresso Italiano: Donker gebrand met een intense smaak, afdronk en veel pit dankzij de Robusta.
  • Miscela Grand Cru: 100% Arabica bonen zorgen voor een zachte afdronk, maar dankzij de donkere branding toch nog intens.
  • Miscela Deca: Cafeïnevrije met een volle smaak, zoetige chocolade en een hint van karamel in de afdronk.

Volgende lezen

Plantaardige alternatieven voor melk
Plantaardige alternatieven voor melk

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.