Het verhaal van Caffé Martella is er eentje om verteld te worden. Of zoals hoe Caffé Martella het zelf mooi verwoord: Een familie met de liefde voor koffie. Met deze woorden beginnen we het verhaal van Martella. Dit verhaal begint bij de pater familias namelijk Azeglio Martella, geboren in Marino, een klein dorpje in de buurt van Rome. Weinig rust had de beste man niet echt in zijn kont en ook nog eens een fantasie dat de vrije loop nam. Vanuit deze fantasie opende hij in het begin van 1940 een kruidenierswinkel, waar hij ook koffie verkocht aan de wijde omgeving van Rome.
Met een brein dat nooit stil leek te staan keek Azeglio altijd verder. Altijd op zoek naar de speld in de hooiberg. Daarom begon hij met het bestuderen van de koffie industrie. Hij had de grote droom om leider worden in deze industrie. Echter was hij nog maar een klein onderdeel van de koffie industrie, maar in 1950 komt daar verandering in. Hij opent zijn eerste koffiebar in Caimpino. Een klein plaatsje naast Rome waar het vliegveld van Rome ligt. Een plek waar dus veel buitenlandse gasten arriveren. De bar van Azeglio groeide in een mum van tijd tot een plek waar de gasten graag hun kopje koffie dronken. Dit was voor Azeglio de reden om te beginnen met het creëren van een eigen uniek kopje koffie. Daarom kocht hij een machine om te beginnen met branden. Hij zette deze machine ergens achter in de koffiebar en begon met het experimenteren van verschillende blends. Wat hij zelf toendertijd nog niet wist, is dat hij Caffé Martella op die dag begon. De koffie sloeg aan bij de gasten en de koffiebar in Caimpino groeide uit tot het centrale punt van het stadje.
Vanaf dat moment bleef Caffé Martella zich generaties lang ontwikkelen tot de koffie die wij vandaag de dag kennen. De mentaliteit van Azeglio vormde de familie Martella en zo werd het nalatenschap achtergelaten bij de kinderen en kleinkinderen. Zo werd de koffie steeds beter en beter en breide de distributie uit naar over de hele wereld. Met een oorspronkelijk kijk op het branden probeert Caffé Martella zich steeds weer te ontwikkelen en op zoek te gaan naar innovatie.
Anno nu is Caffé Martella uitgegroeid tot een gecertificeerd bedrijf met nul impact op het klimaat. Dit doen ze door alle plastic accessoires te vervangen met hout, glas en milieu-afbreekbare producten. Veel dingen zijn er sinds het begin veranderd maar de liefde voor koffie is gebleven.
Alles moet kloppen voor de perfecte melange. De melange van de koffie van Caffé Martella is ongeveer 10% Robusta en 90% Arabica. De gebruikte Arabica koffiesoorten komen uit Brazilië, Costa Rica, Guatemala, Columbia, Puerto Rice en Haïti. Naast het romige mondgevoel en de zware body heeft de koffie een bijzondere chocolade-achtige tornen die perfect in balans zijn tussen bitter en zoet. Dus hou je graag van stevige koffie zonder de wrange bitters in de afdronk of scherpe zuren dan is de koffie van Caffé Martella het perfecte bakkie koffie.
Dus bakkie doen?
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.