Romcaffé: in een noten dop.

Romcaffé: in een noten dop.

De historie achter Romcaffé:


Ruim negentig jaar geleden begon Elio Romagnioli zijn zoektocht naar het perfecte kopje koffie. Romagnioli was een man die de drive had om elk avontuur aan te gaan maar altijd vanuit het oogpunt dat het wel realistisch moest zijn en uitvoerbaar. Met deze manier van denken besloot hij in dat jaar om een paar koffiebarretjes te openen in Macerata, een plaatsje in de buurt van Ancona. Het was een roerige tijd op randje van de tweede wereldoorlog, maar toen het echt uitbrak was het onmogelijk voor Ramognioli om rauwe koffie te importeren en het produceren van koffie werd stilgelegd. Tegen beter weten in werd Ramognioli geforceerd om zijn koffie activiteiten neer te leggen en zich te focussen op de etenswaren industrie. Echt pas aan het einde van de Tweede Wereldoorlog kon hij het produceren van koffie weer oppakken en het bedrijf weer van onderaf opbouwen. Dit waren de eerste stapjes in het succes van Romcaffé. Begin jaren vijftig zette Romognioli grote stappen door drie koffiebars te openen onder de naam van Romcaffé. In Bologna, Ancona en in Macerata werden de bars geopend en het werd een mega succes. Vanaf dat moment in de historie van Romcaffé begon de lijn te stijgen en in de vroege jaren zestig hadden ze een manier van produceren waar het succes en de naam van Romcaffe ten goede kwam. Door een nieuwe manier van produceren en door het kweken van een nieuwe koffieplant werd het merk Romcaffé eentje om nooit meer te vergeten. Elio Romagnioli hield constant zijn passie vast voor koffie en geloofde in in zijn formule wat hij het “groene goud” noemde. Romcaffé heeft anno nu nogsteeds dezelfde principes waar het ooit mee begon. De kwaliteit is nog altijd hetzelfde als voorheen.

Zoals het vaak gaat bij dit soort bedrijven is het bedrijf in handen gebleven bij de familie Romagnoli. Het bedrijf is nu in handen van de twee kleinzonen van Elio Romagnioli. Elio’s kleinzoon die toevallig ook Elio heet is vandaag de dag de directeur van Romcaffé. Al op een leeftijd van 15 jaar leerde hij de fijne kneepjes van het vak van zijn vader. En zo hield hij de unieke smaak van Romcaffé vast of zoals ze in italië zeggen: “il sapore che rimane”.


De verschillende koffie’s:


Romcaffé Miscela Gold:


Deze koffie is klassiek Italiaans donker gebrand, maar heeft dankzij de melange een ronde en romige smaak. Denk aan chocolade van 60 à 70 procent. Met een beetje kruidigheid en een hint van caramel in de afdronk is dit genieten voor de liefhebber van de klassieke Italiaanse espresso.


Samenstelling: 


- Mix van Arabica en Robusta

- Branding: Donker.

- Branderij: Romcaffè, Macerata, Italië

- Inhoud en verpakking: 1 kilogram zak, Omdoos 9 kilogram


Romcaffé Miscela Bio:


Deze koffie is klassiek Italiaans donker gebrand en heeft intense diepe smaak met een lange afdronk. Denk aan chocolade van 80% procent. Met een grote hoeveelheid bitters en een langeafdronk is dit genieten voor de liefhebber van de klassieke Italiaanse espresso met veel pit! 


Samenstelling: 


- Mix van Arabica en Robusta 

- Branding: Donker 

- Branderij: Romcaffè, Macerata, Italië 

- Inhoud en verpakking: 1 kilogram, Zak 


Romcaffé Miscela Bianca: 


Deze koffie is klassiek donker gebrand en heeft dankzij de melange een intense diepe smaak met een lange afdronk. Denk aan chocolade van 80% procent. Met een grote hoeveelheid bitters en een langeafdronk is dit genieten voor de liefhebber van de klassieke Italiaanse espresso met veel pit! 


Samenstelling: 


- 100% Robusta 

- Branding: Donker

- Branderij: Romcaffè, Macerata, Italië 

- Inhoud en verpakking: 1 kilogram, Zak 


Romcaffé Miscela Espresso Italiano:


Deze koffie is klassiek Italiaans donker gebrand en heeft dankzij de melange een intense diepe smaak met een lange afdronk. Denk aan chocolade van 80% procent. Met een grote hoeveelheid bitters en een langeafdronk is dit genieten voor de liefhebber van de klassieke Italiaanse espresso met veel pit! 


Samenstelling:


- Mix van Arabica en Robusta

- Branding: Donker.

- Branderij: Romcaffè, Macerata, Italië

- Inhoud en verpakking: 1 kilogram, Zak 


Romcaffé Miscela Grand Cru: 


Deze koffie is klassiek Italiaans donker gebrand en heeft dankzij de melange een intense diepe smaak met een lange afdronk. Denk aan chocolade van 80% procent. Met een grote hoeveelheid bitters en een lange afdronk is dit genieten voor de liefhebber van de klassieke Italiaanse espresso! 


Samenstelling: 


- 100% Arabica.

- Branding: Donker.

- Branderij: Romcaffè, Macerata, Italië

- Inhoud en verpakking: 1 kilogram, Zak

 

Romcaffé Miscela Deca: 


Deze koffie is klassiek Italiaans donker gebrand, maar heeft dankzij de melange een volle smaak en een romig mondgevoel. Denk aan chocolade van 70 procent. Met een zoetige chocolade bijsmaak en een hint van caramel in de afdronk. Dit is genieten voor de liefhebber van de klassieke Italiaanse espresso die er niet van wakker wilt liggen! 


Samenstelling: 


- Mix van Arabica en Robusta bonen 

- Branding: Donker. 

- Branderij: Romcaffè, Macerata, Italië 

- Inhoud en verpakking: 0.5 kilogram zak, omdoos 24 x 0.5kg


Dus bakkie doen? 

Volgende lezen

Wat heb ik nog meer nodig voor mijn Lelit Victoria?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.