Het verhaal van Loveramics
Sinds 2019 zijn wij de trotse verkoper van de geweldige kopjes en schotels van Loveramics. Wat begon met: laten we kijken wat het doet naar een product dat wij met liefde verkopen naast onze machines. Of op de machine. Of onder. Het maakt allemaal niet uit. De kopjes van Loveramics staan overal goed bij. Maar wat is het verhaal achter de deze keramische kopjes?
Het begin:
De oprichter van Loveramics heet William Lee. Het produceren van keramiek zat al jaren in de familie van Lee. De familie van Lee startte al 60 jaar geleden met het maken van keramiek. Ze vonden hun weg hier in en richtte zelfs een eigen fabriek op dat vooral gericht was op het maken van keramiek voor de retailers aan de andere kant van de oceaan. Lee zelf kwam in het bedrijf vijftien jaar geleden en rond die tijd waren de merken die kopjes, schotels en borden op de markt brachten niet bepaald hip. Absoluut niet cool en vooral inspiratieloos. De jonge generatie raakte niet echt opgewonden. Tijdens zijn studie had Lee niet echt het plan om zich in het familiebedrijf te storten omdat hij de hele sector niet echt interessant vond. Het paste totaal niet in het plaatje wat hij voor ogen had van oprichten van een bedrijf. Maar plots kwam daar de ommekeer. Hij zag een trend in de kledingwereld en designers maakte gebruik van unieke en innovatieve producten. Dus Lee vroeg zichzelf af: waarom doen we dit ook niet met keramiek? En zo geschieden. Hij startte het bedrijf van onderaan de ladder en paste zijn idee van design toe. Iets wat in die tijd nog niet bestond in de wereld van keramiek. Kopjes en schotels waar iedereen van houdt maar puur uit het plezier van het maken van het perfecte product. Hij zag de trend en sprong daarbovenop. Zo werd Loveramics geboren.
De naam:
Misschien zoals u al dacht betekent Loveramics: Love for Ceremics. Het komt voort uit de passie van Lee. Hij was op bezoek bij een vriend in Portugal. Deze man was gespecialiseerd in de productie van vazen en zijn liefde voor keramiek deed Lee beseffen dat het meer was dan een stukje tafelwaar, het is kunst. En zo kwam Lee op de naam van Loveramics. Het gaf het merk de schwung die het nodig had.
De ontwerper van Loveramics:
Het mastermind achter alle producten van Loveramics is Simon Stevens. Een Engelsman die al een hele lange tijd werkt voor Loveramics. Natuurlijk zijn er wel meerdere designers bezig voor Loveramics maar de belangrijkste man is dus Simon Stevens.
Het productieproces van de producten gaat als volgt:
Er wordt een schets gemaakt van de hersenspinsels van de ontwerper. En wanneer er een duidelijk beeld is van wat het gaat worden, wordt er op de computer een realistisch beeld van gemaakt. Uiteindelijk wordt er een 3-D print van gemaakt. Zo kan er goed gekeken worden of het ontwerp alles heeft een top product te worden. In het zogenoemde 18 maanden plan wordt het idee naar een product omgezet. Lee en Stevens spreken ergens af in Hong Kong, in de UK of tijdens een koffiebeurs. Gooien de ideeën op 1 stapel en gaan brainstormen. Daarna stappen ze een restaurant of café in om te kijken hoe het servies gebruikt wordt en hoe het eten en drinken geserveerd wordt. Zo komen ze erachter hoe ze een nieuwe collectie de look en feel geven. Vanaf dat moment gaat Stevens terug naar zijn kantoor en begint te ontwerpen. 18 maanden later ligt er een voltallig product in de winkel.
Het design:
Het design van Loveramics is eigentijds, modern en minimalistisch met een vleugje kleur. Loveramics wil het stereotype wat er bestaat rondom keramiek, wat vooral gaat om de klassieke smaak, doorbreken. Dit doen ze door de ontwerpen te onderwerpen aan een bevlogenheid en passie. Aandacht voor de kleine details en een tijdloos ontwerp neerzetten die doordrenkt zijn met een moderne twist.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.